Skip to main content

Medlemmar

Med innovation och tekniska lösningar levererar vi avancerad reparationsutrustning för fordonsindustrins eftermarknad. I 40 år har vår kompetens bidragit till våra kunders framgångar. Det är vi stolta över!

Vi har djupa rötter inom flygindustrin. I våra högautomatiserade anläggningar i Arboga och Köping servar vi kunder inom bland annat flyg-, fordon- och gasturbinindustri med avancerad ytbehandling.

GKN Köping är en del av den globala GKN Automotive koncernen verksam i 23 länder med 29 000 medarbetare. I Köping är en stolt leverantör till bilindustrin där vi utvecklar fyrhjulsdrivna drivlinor med avancerad teknik och skräddarsydda lösningar för våra kunder. Fabriken i Köping är en modern, högt automatiserad som ligger i framkant inom Industry 4.0!

Vi levererar ventilbågs- och bränsleinsprutningskomponenter för jordbruks-, marin- och generatormotorer. Vi är ett världsledande företag med anläggningar i bland annat Canada, USA och Tyskland. Och så här i Kungsör förstås!

Hästens Sängar har funnits sedan 1852 och har idag fortfarande både produktion och huvudkontor i Köping. Sex generationer av mästarhantverkare har tagit Hästens dit vi befinner oss idag. Hästens Sängar är ett familjeföretag som fortfarande drivs av dygder som sömn och en ödmjuk stolthet över sitt hantverk. Hästens blåruta är mer än ett tyg, det är en ikon.

Vi utvecklar och erbjuder webbaserade tjänster och lösningar, som ger beslutsstöd, förenklar vardagen och ökar lönsamheten till företag där fordon, maskiner och anläggningar utgör en viktig del av verksamheten.

Vi är specialister på långhålsborrning, men vi kan betydligt mer än så. Vi är en komplett partner inom avancerad, mekanisk bearbetning för olika typer av industrier, hela vägen från råmaterial till färdig produkt.

Leax Group är en Global tillverkare av mekaniska komponenter och system till främst fordons-, gruv-, och anläggningsindustrin. Vi grundades här i Köping under 1982, och även om vi idag har vuxit och numera har tiotalet anläggningar runt om i Europa, Kina och i Brasilien är Köping fortfarande vårt huvudkontor.

Vi har vårt sågverk i Munktorp utanför Köping. Vi är specialister på granträvaror i 3-meterslängder.

Nippon Gases är ett av de större företagen på den europeiska industrigasmarknaden. Vi har en bred produktportfölj och erbjuder en rad tekniska lösningar till ett stort antal segment, inom bland annat hälsosektorn, livsmedel- och industriproduktion, metallindustri, kemiska produkter, elektronik och energi med flera.

Vi levererar kalkstensbaserade produkter för bland annat lantbruk, industri och miljövård. Vi har anläggningar på fler än 30 orter i Europa. Bland annat här i Köping.

Vår historia började i Arbogas flygindustri för nästan 80 år sedan. Idag tillverkar, förädlar och reparerar vi komponenter för gas- och ångturbiner, men även för kraft-, process- och spårtrafiksindustrier.

Vår verksamhet grundades här i Köping 1947, idag har vi även en verkstad i Västerås. Vi reparerar och renoverar alla typer av motorer inkl servomotorer, spindlar, kulskruvar och pumpar. Vi utför alla typer av omlindningar. Vårt mål är att hjälpa industrin till en hållbar produktion.

Vi har funnits i Arboga i drygt 70 år och ingår i den globala försvars- och säkerhetskoncernen Saab som bildades 1937. Idag är vi ca 550 medarbetare i Arboga som utvecklat verksamheten till att utöver underhåll av svenska stridsflygplan även genomföra support av radar- och optroniksystem samt utvecklar avancerade kommunikationslösningar och testutrustningar.

Vi är en ledande global leverantör av produkter och lösningar för bearbetning av metall inom fräsning, svarvning, håltillverkning, gängning och verktygssystem. Seco har en unik kultur med involverande ledarskap och stark känsla av tillhörighet och syfte bland anställda.

Vi har vår verksamhet i Köping och levererar anläggningar inom fabriksautomation. Vi hjälper företag med effektiva lösningar för ökad lönsamhet och konkurrenskraft.

Vår fabrik i Kungsör är den största av Strängbetongs totalt 7 fabriker i Sverige. Vi tillverkar och levererar stomprodukter till allt från kontor och bostäder till parkeringshus, hallar och arenor.

Vi levererar kundanpassade försörjningslösningar av stål och metaller för industrin i norra Europa. Här i Västra Mälardalen finns vi i Köping.

Vår verksamhet har anor från 1856 då Köpings Mekaniska Verkstad grundades. KMV var en maskintillverkare av rang och fick möjligheten att tillverka den första växellådan till den första Volvobilen på 20-talet, och på den vägen är det… Idag är vi Volvos centrum för transmissioner och en global tillverkare av växellådor, marina drev och elektriska drivlinor till många av koncernens affärsområden.

Vi har funnits i Köping sedan 1946 och har just tagit i drift en ny salpetersyrafabrik (2019). Vi producerar salpetersyra, tekniskt ammoniumnitrat, industrikemikalier samt fjärrvärme till Köping och Arboga.

Copyright © 2023
Industriföreningen Västra Mälardalen
Inloggning för medlemmar